ČETVRTAK, 15. MART U 19.00 (TRAJE DO 26. MARTA)

SREĆNA GALERIJA

Ciklus izložbi: Afirmacija mladih
Sekcija za fotografiju i digitalnu grafiku Škole primenjenih umetnosti Šabac: „6/25“
kolektivna izložba fotografija
autor postavke: Mihailo Simović
Sekcija za fotografiju i digitalnu grafiku Škole primenjenih umetnosti Šabac, iz godine u godinu okuplja mlade autore, zaljubljenike u ovu vrstu umetnosti, čiju doslednost i kvalitet potvrđuju mnogobrojne nagrade i priznanja koja osvajaju na međunarodnim i republičkim izložbama i smotrama. Njihove radove, različite po atmosferi, osećanju i energiji koju u sebi nose, povezuje posvećenost i istrajnost u istraživanju stvarnosti, kako one vidljive, spoljašnje, tako i one unutrašnje koju u sebi nose i koja ovim radovima i daje bogatstvo i raznovrsnost.
Igre svetlosti i senke, detalji školskog ambijenta i atmosfere rada u Školi primenjenih umetnosti koja ove godine obeležava jubilej – 25 godina postojanja, nesvakidašnji kadrovi gradskih dešavanja i arhitekture, fragmenti lica, koji nas uvode u emotivna stanja nama nepoznatih ljudi, neki su od motiva koji zaokupljaju pažnju polaznika fotografske sekcije i koje beleže na svojim radovima.
Ritam rada sekcije određen je godišnjim programom rada škole, ali i četvorogodišnjim ciklusom školovanja u kom se smenjuju generacije učenika od kojih većina svoje prve korake u fotografiji prave upravo na časovima ove sekcije.
Na ovoj 6. po redu tradicionalnoj retrospektivnoj izložbi Sekcije koja nosi naziv „6/25“, jer ove godine Škola slavi 25 godina postojanja i rada, izlagaće sledeći mladi autori: Anastasija Mitrović, Anđela Obrenović, Danijela Trifunović, Dimitrije Graovac, Ivana Krulj, Isidora Novaković, Jovana Todorović, Katarina Đorić, Mirjana Janković, Petar Jovanović i Ružica Ristivojević.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.