Milena Milosavljevic, nakon studija FLU u Beogradu (odsek slikarstvo), zatim studija na Kunstakademie Duesseldorf, klasa profesora Richard Deacon (dobitnika Tarnerove nagrade) i Franke Hoernschemeyer, istaknute nemacke konceptualne umetnice, danas zivi i radi u Dizeldorfu.

Predmet Mileninog 10-godisnjeg istrazivanja stoji u domenu mase, drustva, socijalnog fenomena gomile i komunikacije iste. Njen rad je usko vezan za nacin na koji gomila reauguje u okviru socijalnog i politickog konteksta, odnosno jezik kojim jedna gomila govori i brzina kojom menja individualno misljenje i ponasanje u dodiru sa odredjenim trendom.

Ona nekada u radu koristi tipografske elemente i tekstualne forme iz novina (pretezno svakodnevnih vesti i naslova) kao i razne sadrzaje preuzete sa socijalnih virtelnih platformi, ili uredjaja i aplikacija preko kojih danas komuniciramo.

Ovi virtuelni sadrzaji neretko poprimaju 3-D formu i tako postaju deo realnosti kojom smo okruzeni u svakodnevnom zivotu.

“Lost in Swarm”

“Lost in Swarm” ( “Izgubljeni u jatu”) je samostalna izlozba odrzana u Roehrs i Boetsch Galeriji u Cirihu, sa kojom Milena trenutno saradjuje. Izlozba se bavi pitanjem individue i individualnog nacina izrazavanja u sistemu opste komunikacije i internet trendova kao nove vrste jezickog izrazavanja vecine.

Pored Ciriha, Milena je svoje umetnicko istrazivanje imala priliku da predstavi u Belgiji, Holandiji, Tokiju, Turskoj, Americi i Nemackoj, izmedju ostalog. Njeno poslednje predavanje, “Virtuelna Realnost”, odrzano je u muzeju NRW Forum u Dizeldorfu.

http://www.roehrsboetsch.com/exhibitions/detail/milena-milosavljevic-lost-in-swarm/about/

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.